Leaking rear hatch window area - Subaru Outback - Subaru Outback Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
post #1 of 27 (permalink) Old 08-14-2014, 11:25 PM Thread Starter
Registered User
 
mcbrew's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnold, MD
Car: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, all-weather package. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch.
Posts: 1,129
Feedback Score: 0 reviews
Leaking rear hatch window area

If I open my rear hatch after some rain, sometimes a little water will drip from this area:



After a record rainfall the other day, there was a little water in the cargo tray... Maybe two ounces. I removed the interior door panel from above the window (to the right of my finger in that pic), and the was water in there. I'm trying to figure out exactly where it came in. It is possible that it came in around the CHMSL, or around the window glass. I loosened and re tightened the two nuts that hold the CHMSL on.

I was also ticking of using some Captain Tolley's Creeping Crack Cure around the light and window glass. I fixed a leak around the radio Angela on my Sprinter van with that stuff.

Has anyone else experienced this? Any ideas?


-Jesse

SOLD: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, AWP. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch, 19mm RSB, coil SumoSprings on rear.

2015 Fiat 500c Abarth cabrio.
2016 Kia Sedona
mcbrew is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 27 (permalink) Old 08-14-2014, 11:40 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: North of Seattle, South of Canada
Car: 2011 2.5i Premium CVT, Sky Blue Metallic
Posts: 71
Feedback Score: 0 reviews
It is the CHMSL...pretty common problem (happened to mine too). Look at the latest posts on the "what did you do to your Outback today?" thread. There is a great post there on how one of the members here fixed the leak:

https://www.subaruoutback.org/forums/...ml#post1892362


- -
2011 2.5i Premium CVT, Sky Blue
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2006 BMW R1200RT, Graphite (the other Boxer)
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2004 Toyota Echo 5-Door (the Canadian Hatch)
Ann Arbor, MI (but Washington State wants us back...soon!)

Last edited by lndshark; 08-14-2014 at 11:41 PM. Reason: Added link...
lndshark is offline  
post #3 of 27 (permalink) Old 08-15-2014, 08:49 AM Thread Starter
Registered User
 
mcbrew's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnold, MD
Car: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, all-weather package. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch.
Posts: 1,129
Feedback Score: 0 reviews
Thanks. I suspected that, especially after seeing how loose the nuts were. I did tighten them up a little... Maybe that will help. If not, I'll come up with a solution for it.

-Jesse

SOLD: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, AWP. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch, 19mm RSB, coil SumoSprings on rear.

2015 Fiat 500c Abarth cabrio.
2016 Kia Sedona
mcbrew is offline  
post #4 of 27 (permalink) Old 08-15-2014, 08:57 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 245
Feedback Score: 0 reviews
Had the same issue. Took the back appart, took out the light, applied sealant.
Never looked back.
seabound is offline  
post #5 of 27 (permalink) Old 08-15-2014, 09:44 PM
Registered User
 
OutbackUFO's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Car: Tungsten 2017 2.5 Limited w Eyesight SOLD!
Posts: 1,042
Feedback Score: 0 reviews
Same issue here. I just used some RTV silicone sealant and prob solved. The OEM seal is pathetic at best..
OutbackUFO is offline  
post #6 of 27 (permalink) Old 08-26-2014, 09:01 PM Thread Starter
Registered User
 
mcbrew's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnold, MD
Car: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, all-weather package. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch.
Posts: 1,129
Feedback Score: 0 reviews
Just a quick follow-up: since I tightened the nuts on the CHMSL, I have had no leaking. We got an entire day of steady rain on Saturday. Maybe that's all it needed.

-Jesse

SOLD: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, AWP. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch, 19mm RSB, coil SumoSprings on rear.

2015 Fiat 500c Abarth cabrio.
2016 Kia Sedona
mcbrew is offline  
post #7 of 27 (permalink) Old 08-27-2014, 11:00 AM
Registered User
 
Falcor's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Shawnee, KS
Car: 2011 Legacy GT SSM
Posts: 249
Feedback Score: 0 reviews
I wonder if the guy who was supposed to tighten up that nut at the factory got chewed out

2011 LGT - Steel Silver Metallic
2016 Crosstrek Limited - Crystal Black Silica
2010 2.5i Limited - Graphite Gray (Sold)
2014 XV Crosstrek - Tangerine Orange Pearl (Lease turned back in 9/24/16)
Falcor is offline  
post #8 of 27 (permalink) Old 08-27-2014, 11:58 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Car: 2010 Subaru Outback 2.5i Limited
Posts: 88
Feedback Score: 0 reviews
Yeah, same issue here. Mine was loose as well.

I ended up creating a new gasket using tool box drawer liner that I got from Harbor Freight. The gasket on my light was already sandwich thin, I don't think it'll do its job anymore even after tightening up the bolts.
_karu_ is offline  
post #9 of 27 (permalink) Old 09-14-2014, 03:19 PM Thread Starter
Registered User
 
mcbrew's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnold, MD
Car: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, all-weather package. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch.
Posts: 1,129
Feedback Score: 0 reviews
Oh, crud... My car sat out in the rain all day and when I opened the hatch, a couple ounces of water dripped out of the hatch. Looks like I have to re-seal the CHMSL after all.

-Jesse

SOLD: 2011 Outback 2.5i Premium, CVT, Steel Silver, AWP. Upgrades: Tweeter kit, BlueConnect, media hub, remote start, Curt 2" receiver hitch, 19mm RSB, coil SumoSprings on rear.

2015 Fiat 500c Abarth cabrio.
2016 Kia Sedona
mcbrew is offline  
post #10 of 27 (permalink) Old 02-01-2017, 02:47 PM
Registered User
 
Dirkdaddy's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Portland OR
Car: 2.5 2014 Outback
Posts: 69
Feedback Score: 0 reviews
Good to find this posting, I have '14 and I had a fair amount of water dripping from exact same spot, I'll go look at the CM light. Thanks


2014 Outback 2.5 Limited (new to me)
2012 Chevy Sonic 1.4 Turbo (tuned)
2012 Kia Optima SX 2.0 turbo
Dirkdaddy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Subaru Outback - Subaru Outback Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Rate This Thread
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome