Subaru Outback Forums banner

misfire

  1. H6 LLBean ECU misfire trouble (?)

    Gen 3: 2005-2009
    Heard from parents today that the Outback (which they're babysitting and exercising for me) threw a CEL + VDC + Cruise light combo, and started running rough. Two OBD readers failed to communicate properly, so they took it to the family's go-to shop (supposed to be an auto electric specialist)...
  2. 97Outback Rough idle, No power, Stalling

    Gen 1: 1995-1999
    Hey! I’ve got a 97 outback automatic trans, I’ve recently run into Issues The car Has an Extremely rough idle, Stalls when Driving once You take your foot off the gas and hit the brakes, Has no power When accelerating, Revs will go up and up but the car still just crawls, No Mil Besides the 2nd...
  3. Misfire under Load

    Gen 3: 2005-2009
    Hello. I had the CEL come on when accelerating: once checked, showed misfire to cylinder 3. Had the car looked over, changed out MAF plus new plugs installed. Took the car home and drives great EXCEPT when under load; CEL flashes, then shuts off. Replicates every time I put the car under load ~...
  4. 08 H6 Outback, misfiring and multiple codes including P0420, P0026

    Problems & Maintenance
    I have had the P0420 code intermittently popping up over the past year or two. Earlier this year I noticed my gas mileage starting to get worse, and I am not sitting at 12/20 while it used to be at 18/27. I have replaced both upstream O2 sensors, and a read one that was showing weird voltages...
  5. Gen 1: 1995-1999 Misfire on all four Cylinders

    Gen 1: 1995-1999
    Hello, I recently purchased a 97' Legacy Outback Wagon with the 5mt. The car had some transmission problems and a check engine light for O2 sensors. I have already completely replaced the clutch, oil separator plate, and such in the transmission. New O2 sensors as well. I put everything back...
Top