Subaru Outback Forums banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of December's Outback of the Month Challenge!
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys! Can you help me figure out what is going on?

My car us being doing this for a couple of months when its damp and humid, i dont have a check engine light and i scanned it with 2 scanners and there are no passive or active codes nor a check engine light on.

My mechanic suspects it's the coils but he is not sure; can you help me figure out this one please?~

I got it on tape and posted it on youtube so you can see what happens: youtube.com/watch?v=xWBvtgwvvVM

Thanks :)
 

·
Premium Member
(formerly) 03 H6 OBW , (presently) 06 WRX Sportwagon & 2021 Honda CR-V
Joined
·
18,763 Posts
year/miles on car?

new to you?

general condition now and past maintenance history?

what part of the country are u in? salted roads/rust conditions?
 

·
Master Caster
🖤💔💙 3 Beautiful OBXTs
Joined
·
16,307 Posts
Typically humidity issues point to electrical. So yeah coils/wires/ something along there maybe?
The H6 has individual coil packs and a light gauge wire and a click-loc connector. It's not like one of the coils can "pop" off. There is a 8x1.25 (10mm) bolt that holds it to the head. It would be prudent to check connections, spark plugs, etc.

If it's really humid, wouldn't it be possible to have condensation after the air filter and in the MAF tube. Perhaps even moisture on the MAF itself and until the car gets running and sucks enough air over the MAF to dry it out ... it runs rough?
 
1 - 4 of 4 Posts
Top