Subaru Outback Forums banner

Jak zresetować licznik przebiegu dziennego?

1 reading
109K views 11 replies 10 participants last post by  allie121213  
#1 ·
Nowy właściciel modelu Limited 2020 z nawigacją/szyberdachem/podgrzewaną kierownicą.
Mój samochód nie był wyposażony w żadne instrukcje (Nused).
Próbowałem czytać instrukcje PDF ze strony SOA, ale nie mogę znaleźć tych informacji.
Jestem pewien, że to możliwe.
Byłbym wdzięczny za kilka wskazówek/instrukcji, jak to zrobić.
Nie mogę RTFM (próbowałem PDF) i po prostu nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Z góry dziękuję.
Srebrno-Niebieski

#4 ·
Po prostu naciśnij i przytrzymaj przycisk po lewej stronie kierownicy. Spowoduje to zresetowanie bieżącej podróży (A lub B w zależności od) do 0.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Przycisk znajduje się na desce rozdzielczej w pobliżu lewej strony kolumny kierownicy. Jest w większości zasłonięty przed wzrokiem kierowcy przez kierownicę. Można go zobaczyć z zewnątrz, patrząc przez okno drzwi kierowcy. Zresetowałem swój, szukając przycisku po omacku. Naciśnij i przytrzymaj, aby zresetować do zera lub krótko naciśnij, aby zmienić z podróży A lub B.

Instrukcja obsługi, str. 171-2 wersji z 2020 roku, pokazuje lokalizację. Można ją znaleźć, wyszukując „Licznik przebiegu” w wersji cyfrowej instrukcji.

Ściągnij cyfrową instrukcję i zachowaj kopię w telefonie.

Attachments

#5 ·
Nowy właściciel modelu Limited 2020 z nawigacją/szyberdachem/podgrzewaną kierownicą.
Mój samochód nie miał żadnych instrukcji (Używany).
Próbowałem czytać instrukcje PDF ze strony SOA, ale nie mogę znaleźć tych informacji.
Jestem pewien, że to możliwe.

Byłbym wdzięczny za kilka wskazówek/instrukcji, jak to zrobić.
Nie mogę RTFM (próbowałem PDF) i po prostu nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Dzięki z góry.
Silver-Blue
Jak mówili inni, przycisk resetowania znajduje się za kierownicą po lewej stronie deski rozdzielczej. Znalezienie go zajęło mi trochę czasu.

#8 ·
Jeśli dealer się nie wywiąże, być może znajdziesz zestaw na złomowisku. Czytanie wersji online to udręka i niewiele pomoże, jeśli jesteś w podróży. Poza tym uważam, że jeśli siedzę w samochodzie i na kogoś czekam, to dobra okazja, żeby lepiej poznać samochód. Możesz skłonić dealera, aby przynajmniej dał ci kredyt, jeśli musisz znaleźć własne kopie papierowe.

#9 ·
Pobierz wersję cyfrową i zachowaj kopię na telefonie. Jeśli nic innego nie pomoże, opcja wyszukiwania plików PDF może pomóc w znalezieniu instrukcji holowania lub umiejscowienia podnośnika w nagłych wypadkach. Następnie użyj komputera, aby zapisać wszystkie instrukcje obsługi na płycie DVD (2X) i pendrive, a następnie zachowaj jedną kopię w pojeździe.

#10 ·
Witajcie wszyscy,

Dzięki za pomoc. :)

Miałem bardzo mało czasu, żeby usiąść i pograć, i zwykle jest to w nocy i nigdy nie widziałem przycisku na desce rozdzielczej.
Oświetlenie sufitowe nie jest zbyt dobre w samochodzie w nocy, zwłaszcza z czarnym wnętrzem.

Chłopie, ale czuję się głupi, dobrze, że przycisk nie był wężem, bo byłbym już martwy.
Ale miałem trochę czasu w zeszły wtorek w ciągu dnia i przesunąłem moją maskę awaryjną i wow, pojawiła się magicznie.

Jeśli chodzi o drukowane instrukcje, zamówiłem nowy zestaw instrukcji fabrycznych od lokalnego dealera, ostatnie sprawdzenie, spodziewane są 5 kwietnia. Minęły już 2 tygodnie, nie jestem pewien, jakie jest opóźnienie. Więc kiedy mam kilka minut, czytam instrukcje PDF, które pobrałem na pendrive. I czytam kilka stron z instrukcji, kiedy mam kilka minut.

Ale szczerze mówiąc, nauczyłem się tak wiele, po prostu czytając tutaj przed zakupem samochodu, a teraz czytam kilka tematów każdej nocy, które wzbudzają moje zainteresowanie, teraz, gdy jestem właścicielem.
Stwierdziłem, że baza wiedzy jest bardzo dobrym źródłem.

Szczerze mówiąc, dowiedziałem się też dużo, po prostu siedząc na podjeździe przez 30 minut "sesji nauki", jestem pewien, że moi sąsiedzi myślą, że jestem szalony. Ale najlepiej uczę się przez działanie (uczeń dotykowy), więc czytam, a potem idę i próbuję eksperymentować.
Przykład: Nauczyłem się, jak pobierać zaktualizowane mapy z tematu tutaj. Poszedłem i dostałem dedykowany pendrive i pobrałem mapy, a następnie zainstalowałem. Działało zgodnie z reklamą.

Dziękuję wam wszystkim za wasze odpowiedzi.