Przez lata używałem małych kompresorów z wtyczką 12V. Świetnie sprawdzają się w nagłych wypadkach, gdy opona powoli traci powietrze. TPMS powinno Cię o tym ostrzec. Bez niego regularne kontrole to dobry pomysł. Co kilka tygodni do raz w miesiącu to dobry interwał.
Dla mojego Jeepa, który ma opony 37", używam Viair 400P. Podłącza się go bezpośrednio do akumulatora i zajmuje 15 minut, aby napompować wszystkie 4 opony 37" z 12PSI do 30. Byłoby to przesadą dla większości Subaru, chyba że jeździsz na naprawdę dużych oponach na mocno zmodyfikowanym podwoziu. Ale mogę powiedzieć, że Viair ma może 15 lat i wciąż działa dobrze. Jest to więc solidna marka.
Powyżej był link do Viair 88P, mniejszego kompresora, ale prawdopodobnie wystarczającego dla większości ludzi. Wiem, że Viair ma kilka modeli pomiędzy 88 a 400. Wszystkie prawdopodobnie bardzo dobre jednostki.
ARB produkuje kompresor, który jest bardzo popularny w społeczności Jeepa. Podwójny kompresor jest przeznaczony do dużych opon i prawdopodobnie jest przesadą. Ale pojedynczy przenośny kompresor jest prawdopodobnie dobrą opcją.
Najlepiej zadać sobie pytanie, jak zamierzasz używać kompresora. Tylko w nagłych wypadkach możesz poradzić sobie z małą wtyczką 12V lub wersją z własnym zasilaniem. Jeśli planujesz używać go regularnie, te, które podłącza się bezpośrednio do akumulatora, są najlepszym rozwiązaniem.