Subaru Outback Forums banner

Składane lusterka

1 reading
21K views 15 replies 14 participants last post by  denissh  
#1 ·
Nie mogę znaleźć w moim Outback Limited XT z 2021 roku, jak złożyć zewnętrzne lusterka. Powiedziano mi, że można to zrobić za pomocą pilota. Nie mam przycisku nad regulatorem lusterek. Jakieś pomysły?

#3 ·
Wszystkie wersje Outback wydają się mieć "składane" lusterka, ale myślę, że Walker ma rację w kwestii automatycznie składanych lusterek: dostępne tylko w wersjach Touring/TouringXT.

KOCHAM je, ponieważ mogę mieć lekkiego OCD na punkcie tego, czy zamknąłem samochód, gdy od niego odchodzę, ale szybki rzut oka na lusterka mówi mi, że jest zamknięty. Fajnie.

#4 ·
Zgadza się - ludzie są wprowadzani w błąd przez frazę "składane lusterka", nie zdając sobie sprawy, że oznacza to składanie ręczne - naciskasz na nie ręką i się składają.

#6 ·
Dziękuję za kontakt. Moje drugie pytanie brzmi: czy można to po prostu dodać? Czy wiązka przewodów jest w drzwiach i potrzebuje tylko przełącznika? Szkoda, że nie było to opcją dla wersji Limited, ponieważ nie chciałem siedzeń Napa, ale chciałbym mieć elektrycznie składane lusterka.

#9 ·
Tak - Limited NIE ma składanych lusterek elektrycznych, ale ma składane lusterka ręcznie/. Tylko 20+ Touring/Touring XT je ma.

#12 ·
Wow, czy północnoamerykańskie Gen6 nie mają elektrycznie regulowanych lusterek w standardzie? Dlaczego u licha mieliby to oferować jako opcję za dodatkową opłatą (pomijając fakt, że chcą od ciebie więcej pieniędzy)?

Wszystkie australijskie Gen6 mają elektrycznie regulowane lusterka od najniższej do najwyższej wersji (podobnie jak Gen5). Jedyną rzeczywistą różnicą jest to, że dwa niższe modele mają tylko ręczny przycisk składania, podczas gdy najwyższy wariant składa się automatycznie po wyłączeniu samochodu. Lusterko pasażera automatycznie się obniża po wykryciu świateł drogowych.

#15 ·
Czy ktoś zainstalował składane lusterka w Outbacku? Mam Onyxa z 2021 roku i chciałbym to zrobić.
Widziałem, jak to robiono w poprzednich latach, ponieważ wiązka przewodów jest zazwyczaj nadal obecna, tylko nieużywana.

Usunąłbym istniejące lusterko, sprawdził połączenie niezbędne do działania elektrycznego lusterka, a następnie rozważyłbym zakup elektrycznego lusterka z 202x, które pasuje na jego miejsce. Będziesz także potrzebować elementów sterowania lusterkiem w oknie do swoich drzwi. Nie mam pod ręką żadnych numerów części, ale szybkie wyszukiwanie w Google powinno je znaleźć (lub uzyskać je od firmy zajmującej się złomowaniem/odzyskiwaniem części).