Cześć wszystkim.
Wskoczyłem w króliczą norę, jaką są dwuzakresowe skrzynie biegów w Subaru.
Historycznie Subaru miało je w starszych kombi GL z redukcjami nawet do 1,59, jak sądzę. Całkiem fajnie.
W internecie jest kilka tropów na temat pomyślnego połączenia tych dwuzakresowych skrzyń z platformami N/A EJ. Niestety, nie rozciąga się to na sferę turbo EJ, ponieważ te stare skrzynie nie były zbudowane tak, aby poradzić sobie z takim poziomem mocy. Dla mnie to problem.
Cóż, jeden z zakładów Down Under postanowił rozwiązać ten problem. Poznaj All Drive Subaroo Dual Range Gearbox
Zapytałem o koszt i logistykę dla opcji Warrior 161 i czekam na odpowiedź.
Chciałbym usłyszeć przemyślenia innych na temat tego ustawienia, mojego dążenia do "long travel", 300whp, dwuzakresowego Battlewagona lub po prostu ogólnych przemyśleń na temat dwuzakresowości.
Wskoczyłem w króliczą norę, jaką są dwuzakresowe skrzynie biegów w Subaru.
Historycznie Subaru miało je w starszych kombi GL z redukcjami nawet do 1,59, jak sądzę. Całkiem fajnie.
W internecie jest kilka tropów na temat pomyślnego połączenia tych dwuzakresowych skrzyń z platformami N/A EJ. Niestety, nie rozciąga się to na sferę turbo EJ, ponieważ te stare skrzynie nie były zbudowane tak, aby poradzić sobie z takim poziomem mocy. Dla mnie to problem.
Cóż, jeden z zakładów Down Under postanowił rozwiązać ten problem. Poznaj All Drive Subaroo Dual Range Gearbox
Zapytałem o koszt i logistykę dla opcji Warrior 161 i czekam na odpowiedź.