Miałem jeden z tych, który był podłączony do telefonu i działał bardzo dobrze, miał maleńką głowicę, a obraz był wystarczająco wyraźny, aby był przydatny. Naprawdę nas uratował, gdy przyjaciel zmiażdżył ceramiczną świecę zapłonową i musieliśmy upewnić się, że wszystkie odłamki ceramiki zostały wyssane przed jej usunięciem. Posiadanie maleńkiej głowicy na końcu endoskopu sprawia, że jest on o wiele bardziej wszechstronny. Kolejną kwestią jest to, jak wiotki jest przewód kamery - pierwszy, który miałem, który nas uratował, był wiotki, ale spełnił swoje zadanie. Ale jeśli próbujesz zajrzeć za coś, to nie działałoby zbyt dobrze, ponieważ by się chwiał.
Innym problemem z moim zakresem USB było to, że połączenie z telefonem lub tabletem było niestabilne.
Więc dla mojego następnego endoskopu szukałem małej głowicy, półsztywnego przewodu i wbudowanego wyświetlacza.
Teraz mam ten i bardzo mi się podoba - do tej pory używany do instalacji wodno-kanalizacyjnych zamiast motoryzacyjnych, ale jest o wiele lepszy niż styl telefonu USB i wciąż niedrogi.
DEPSTECH Industrial Endoscope, 5.5mm 1080P HD Digital Borescope Inspection Camera 4.3 Inch LCD Screen IP67 Waterproof Snake Camera with 6 LED Lights, 16.5FT Semi-Rigid Cable,32GB Card and Tools-Orange: Amazon.com: Industrial & Scientific
smile.amazon.com
Istnieją nowsze wersje endoskopu 5,5 mm, ale teraz mają jeszcze mniejszą wersję Wi-Fi, którą chciałbym wypróbować - jest również półsztywna.
Wireless Endoscope, DEPSTECH 3.9mm Super Slim borescope for Automotive Inspection, 1080p HD Snake Camera with Light, Flexible Waterproof Inspection Camera for iPhone, Android & Tablet-4.92FT: Amazon.com: Industrial & Scientific
smile.amazon.com
Amazon.com: DEPSTECH Wireless Endoscope, Upgrade 3.9mm Tiny Borescope, 1080P HD Inspection Camera with IP67 Waterproof Semi-Rigid Snake Camera Cable for iPhone, Android & Tablet-11.5FT : Industrial & Scientific
smile.amazon.com
Mam ochotę wziąć jeden z widokiem z boku - również mały, średnica kamery 5 mm
DEPSTECH 0.197inch Wireless Endoscope,1080P Dual Lens Borescope Inspection Camera with Light,2.0 Megapixels Snake Camera with Flexible Semi-Rigid Cable for iPhone & Android-16.5FT: Amazon.com: Industrial & Scientific
smile.amazon.com