Subaru Outback Forums banner

Aktualizacje dla jednostek centralnych Harman Audio i Navigation Gen 3.0 i 3.1

16K views 16 replies 7 participants last post by  SilverOnyx  
#1 · (Edited)
Na żądanie pliki te zostały pobrane bezpośrednio z Subaru za pośrednictwem przeglądarki Chrome
Źródło: https://content.subarunet.com/snet/secure/business/service/forms/gen_3_harman.htm
501334

Zastrzeżenie - Nie mam Gen 5 i nie wiem, jak robić aktualizacje. Nie mam dostępu do plików instrukcji, tylko do samych plików. Jeśli ktoś prześle mi pliki instrukcji, mogę je dołączyć do tego posta. Te przesyłki mogą wygasnąć automatycznie 30 dni od daty publikacji. Jeśli ktoś zweryfikuje, że pliki te nie mogą być instalowane przez użytkowników końcowych, zastąpię ten post informacjami w tym zakresie.

2018 Outback Gen 3.0 Harman Head Unit
Czerwcowa aktualizacja oprogramowania 2020
Podstawa

Środek

Wysoki

2019 Outback Gen 3.1 Harman Head Unit
Grudniowa aktualizacja oprogramowania 2020
Podstawa

Base Plus lub Środek

Wysoki

Dostępne są inne pliki Gen 5, ale nie wiem, czy są przydatne i czy ktoś ich chce:
501335

#3 ·
No i proszę. Aktualizacje opublikowane tam dla jednostek nawigacyjnych to aktualizacja, którą otrzymasz, jeśli dokonasz aktualizacji oprogramowania układowego drogą radiową... więc to mały zestaw plików i pójdzie dość szybko.

Oto bieżąca lista rzeczy naprawionych dla jednostek centralnych z 2018 roku (biuletyn serwisowy techniczny jest tam również): 2018 MY Harman Kardon Headunit Update History

Oto najnowsza lista rzeczy naprawionych dla jednostek centralnych z 2019 roku (biuletyn serwisowy techniczny można tam znaleźć dla tych): Firmware/Map Update for Model Year 2019 available -...

#6 ·
CZY te pliki lub aktualizacje różnią się od tych, które robiliśmy za pośrednictwem witryny aktualizacji map LUB OTA bez map? Wydają się stare (przestarzałe?), jeśli pochodzą z czerwca 2020 r.
Modele z lat 2018 i 2019 używają różnych plików do swoich aktualizacji. Ostatnia aktualizacja dla każdego z powyższych jest poprawna dla każdego z nich.... jeden dla jednostek Harman 3.0 i jeden dla jednostek Harman 3.1/3.1α. Oba wątki, które założyłem, aktualizuję na bieżąco, gdy tylko otrzymam informacje.
Czy to są aktualizacje OTA, a publikowanie plików jest przydatne tylko dla osób, które nie mają Wi-Fi w swoich samochodach?
Tak. Ale myślę, że aktualizacje WIFI dotyczą tylko jednostek HIGH level (tych z nawigacją). Te również mogą pobierać mapy, które zawsze są dołączone do oprogramowania układowego, czy tego chcesz, czy nie, ze strony subaru-maps. Dwa pozostałe (MID i BASE) muszą pobierać aktualizacje u dealera. Te pliki są tym, co dealer zainstalowałby dla Ciebie, gdybyś przyszedł... więc nawet jednostki NAV mogłyby otrzymać aktualizację u dealera i mieć najnowsze oprogramowanie układowe, ale nieaktualne mapy.
Jest to przydatne dla jednostek NAV, jeśli ludzie nie potrzebują zaktualizowanej mapy, ale chcą naprawić jakiś błąd, który naprawia nowe oprogramowanie układowe.

#5 ·
Są to więc aktualizacje OTA, a publikowanie plików jest przydatne tylko dla osób, które nie mają Wi-Fi w swoich samochodach?

#9 ·
Cześć, pliki, które miałem, są już nieaktualne i nie mam już dostępu do plików Subaru (moja subskrypcja wygasła).

#10 ·
Cześć, pliki, które miałem, są teraz nieaktualne i nie mam już dostępu do plików Subaru (moja subskrypcja wygasła).
Moja jednostka centralna zczerniała, więc próbuję sprawdzić, czy mogę uruchomić ją z USB, więc nawet stary plik może zadziałać. Próbowałem użyć programu do pobierania map, aby zainstalować, ale myślę, że to coś innego niż to oprogramowanie układowe. Prawdopodobnie moja najlepsza szansa, więc nawet jeśli nadal masz stary plik, byłbym wdzięczny, gdybym mógł spróbować!

#11 · (Edited)
Przepraszam, usunąłem je, gdy tylko stały się przestarzałe, żeby przez pomyłkę nie dać ich komuś. Możesz spróbować uzyskać własną subskrypcję i pobrać nowe pliki, ale nawet jeśli to zrobisz, nie jestem pewien, jak zaktualizowałaby się twoja jednostka centralna, jeśli twoja jednostka centralna jest czarna. https://techinfo.subaru.com/stis/#/purchase_subscription

• Helpful
Reactions: HeyChris
#14 ·
Przepraszam, usunąłem je, gdy tylko stały się przestarzałe, żeby nie dać ich komuś przez pomyłkę. Możesz spróbować uzyskać własną subskrypcję i pobrać nowe pliki, ale nawet jeśli to zrobisz, nie jestem pewien, jak zaktualizowałaby się twoja jednostka centralna, jeśli twoja jednostka centralna jest czarna. https://techinfo.subaru.com/stis/#/purchase_subscription

View attachment 564651
Czy przypadkiem możesz udostępnić plik aktualizacji oprogramowania 23.16.70 dla modelu 2019 mid model crosstek? Mój samochód nie ma możliwości FOTA

#12 ·
Ludzie z forum forester umieścili mnóstwo tych rzeczy na dysku Google.

Jest nieco nowsza aktualizacja dla twojego urządzenia głównego, ale naprawia tylko jedną dodatkową rzecz:
Szumy (losowe przerwy) w radiu AM

Jednak dysk Google forester ma wersję, o którą pytałeś.

Najnowsze aktualizacje map dla twojego urządzenia głównego zawsze mają najnowsze oprogramowanie układowe. Nie masz wyboru, otrzymujesz oprogramowanie układowe, a następnie mapy, gdy się aktualizuje.