Subaru Outback Forums banner
21 - 40 of 60 Posts
Więc okazało się, że to elektrozawór skrzyni biegów. Zamówiłem go u dealera i wymieniłem. Nikt nigdy nie był w stanie uzyskać żadnych kodów na nim, co jest dziwne, ale kiedy go założyłem, nie miałem żadnych problemów. Cieszę się również, że założyłem go, kiedy to zrobiłem, ponieważ chociaż działał dobrze i tylko światła były włączone, po włożeniu nowego elektrozaworu zmieniał biegi tak płynniej i przy niższych obrotach. Jeśli masz więcej pytań, możesz je zadać, a ja zobaczę, czy potrafię na nie odpowiedzieć.
Czy możesz przesłać mi numer części, jeśli nie masz nic przeciwko?

Ten sam scenariusz, zeskanowałem samochód i nie mogłem uzyskać żadnych kodów, przejrzę wszystkie złącza. Niestety, 5 minut temu otrzymałem telefon, że skrzynia biegów nie chce wchodzić na bieg, więc może to większy problem, może sam moduł sterujący jest uszkodzony. lub elektrozawór jest uszkodzony, tak jak pan wymienił
Czy chodzi o to, że dźwignia zmiany biegów się nie porusza, czy też samochód nie rusza po włączeniu biegu? Sprawdź światła stopu. Znajdź również warsztat z wysokiej klasy skanerem. Istnieją kody.

Jeśli migają kontrolki temperatury oleju AT i hamulca na desce rozdzielczej, a kontrolka VDC świeci światłem ciągłym, spróbuj przekręcić kluczyk w pozycję ON, trzymaj stopę na pedale hamulca i pociągnij hamulec awaryjny na desce rozdzielczej w pobliżu lewego kolana. Ta sama procedura jest opisana w instrukcjach wydrukowanych pod spodem. Jazda z zaciągniętym hamulcem ręcznym obciąża skrzynię CVT.

Jeśli chodzi o temperaturę oleju AT i migające kontrolki hamulca oraz świecącą się kontrolkę VDC, spróbuj przekręcić kluczyk w pozycję ON, trzymaj stopę na pedale hamulca i pociągnij hamulec awaryjny na desce rozdzielczej w pobliżu lewego kolana. Ta sama procedura znajduje się w instrukcjach wydrukowanych pod spodem. Jazda z zaciągniętym hamulcem ręcznym obciąża Twój CVT.
Zrobiłem to i zadziałało. Czy mam to robić za każdym razem, gdy te 3 kontrolki się zapalają? A może spróbować wymienić elektrozawór skrzyni biegów?

Właśnie miałem to samo. Wszystkie światła zapaliły się w tym samym czasie, światło hamowania i tempomat migały, kontrola trakcji i kontrolka silnika świeciły się ciągle, a kontrolka temperatury oleju AT włączała się po chwili, również migając. Kody wracały albo tylko dla solenoidu, z wyjątkiem dzisiaj, kiedy dostałem szereg kodów. Ponownie, jeździł normalnie, dopóki nie włączyła się temperatura oleju AT, ale nawet zanim wszystko się włączyło, czasami przyspieszałem i nie zmieniał biegów, dopóki nie puściłem pedału przyspieszenia. Więc konsensus jest taki, że wymiana solenoidu skrzyni biegów pozbędzie się tego wszystkiego?

Cześć wszystkim, mam nadzieję, że to właściwe miejsce, aby to opublikować. W końcu kupiłem swój wymarzony samochód, Subaru Outback z 2014 roku i po jeździe nim przez cały tydzień, moja deska rozdzielcza zaświeciła się jak choinka. Jak mówi tytuł, miga światło hamowania i światło temperatury oleju oraz stała kontrola trakcji na środku deski rozdzielczej. Nie wpłynęło to na zdolność do jazdy ani na nic innego, dealer nie odczytał żadnych kodów, a kiedy wymieniłem żarówkę, która była przepalona w mojej przedniej lampie, problem zniknął, ale teraz wrócił i nic mi nie brakuje, o ile mogę stwierdzić, poza moim klaksonem. Niektóre z rzeczy, które nie działają z migającymi światłami, to tempomat i łopatki zmiany biegów, ale kiedy znów zadziałało po żarówce, wszystko było w porządku. Jestem osłupiały i chciałem zobaczyć, czy ktoś ma jakieś sugestie, z góry dziękuję
Czy kiedykolwiek udało ci się to rozwiązać? Mam dokładnie ten sam problem w tym samym roku i marce, co ty.

Cześć wszystkim, mam nadzieję, że to właściwe miejsce, aby to opublikować. W końcu kupiłem swój wymarzony samochód, Subaru Outback z 2014 roku i po jeździe nim przez cały tydzień, moja deska rozdzielcza zaświeciła się jak choinka. Jak mówi tytuł, miga światło hamowania i światło temperatury oleju oraz stała kontrola trakcji na środku deski rozdzielczej. Nie wpłynęło to na zdolność do jazdy ani na nic innego, dealer nie odczytał żadnych kodów, a kiedy wymieniłem żarówkę, która była przepalona w mojej przedniej lampie, problem zniknął, ale teraz wrócił i nic mi nie brakuje, o ile mogę stwierdzić, poza moim klaksonem. Niektóre z rzeczy, które nie działają z migającymi światłami, to tempomat i łopatki zmiany biegów, ale kiedy znów zadziałało po żarówce, wszystko było w porządku. Jestem osłupiały i chciałem zobaczyć, czy ktoś ma jakieś sugestie, z góry dziękuję
To samo dzieje się z moim Legacy z 2015 roku. Czy ktoś mógłby pomóc, czy też najlepiej udać się do dealera?

Do wiadomości - W zeszłym roku kupiłem używanego Outbacka Limited z 2013 roku, jeździłem nim przez rok bez problemów, w zeszły piątek 25/8 dostałem potrójny strach przed światłem (AT Oil Temp, Traction Control, Hamulce), wszystko migało. Byłem na wakacjach 350 mil od domu, więc pojechałem do Meineke. Zdiagnozowali, że potrzebuję nowej skrzyni biegów (6500 $), plus łożyska kulkowe w prawym przednim kole i coś z wałem CV. Zalecił, żeby nie jechać do domu, więc wydaliśmy 500 $ na holowanie. Zostawiłem w salonie w niedzielę, właśnie dostałem telefon, że to korpus zaworu i jest objęty gwarancją do 15 lat lub 150 tys. mil, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej. Ma 120 tys., więc naprawa korpusu zaworu jest BEZPŁATNA, wtedy sprawdzą inne problemy. Podsumowując, w przypadku jakichkolwiek problemów ze skrzynią biegów, zabierz go do salonu lub autoryzowanego warsztatu Subaru, Bonus, miej w pełni wyposażonego Outbacka z 2023 roku ze wszystkimi dzwonkami i gwizdkami za darmo podczas inspekcji i napraw. Świetna prezentacja sprzedaży!

Zabierz to do serwisu. Właśnie zdiagnozowali u mnie zespół zaworów, 100% gwarancji dla modelu z 2013 roku z przebiegiem 120 tys. mil, plus darmowy samochód zastępczy.
2013 z przebiegiem 120 tys. mil i zostało to objęte gwarancją? Myślałem, że dotyczyło to tylko przedłużenia do 10 lat/100 tys. mil, w zależności od tego, co nastąpiło wcześniej. Pytam w imieniu przyjaciela.

Hey everyone I hope this is the right place to post this I finally bought my dream car a 2014 Subaru outback and after driving it a whole week My dashboard lit up like Christmas tree lights As the title States the flashing brake light and oil temperature light and solid traction control in the middle of the dash. Has not affected drivability or anything else the dealership didn't pull any codes and when I changed A light bulb that was out on my headlight the problem went away but now it's back and I have nothing out as far as I can tell other than my horn. Some of the things that don't work with flashing lights is Cruise control and paddle shifters but when it worked again after the bulb everything was fine. I am stumped and wanted to see if anyone has any suggestions thanks in advance
Mam ten sam problem z moim pojazdem. Najpierw przestał działać klakson. Czy to również rozwiązało problem z klaksonem, czy też było to niezwiązane?

Mój model bazowy Legacy z 2013 roku miał wymieniony korpus zaworu CVT. Tak drogi, ale po prostu chciałem, żeby został naprawiony. Dealer odmówił próby objęcia gwarancją (92 tys. mil, ale 10 lat i 60 dni 🤯).

Złożyłem reklamację w Subaru of America, licząc na jakąś ulgę.

FYI - W zeszłym roku kupiłem używanego Outbacka Limited z 2013 roku, jeździłem nim przez rok bez problemów, w zeszły piątek 25/8 dostałem potrójny strach przed światłem (AT Oil Temp, Traction Control, Hamulce), wszystko migało. Byłem na wakacjach 350 mil od domu, więc poszedłem do Meineke. Zdiagnozowali, że potrzebuję nowej skrzyni biegów ($6500), plus łożyska kulkowe w prawym przednim kole i coś z wałem CV. Zalecił, żeby nie jechać do domu, więc wydaliśmy 500 dolarów na holowanie. Zostawiłem w salonie w niedzielę, właśnie dostałem telefon, że to korpus zaworu i jest objęty gwarancją do 15 lat lub 150 tys. mil, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej. Ma 120 tys., więc naprawa korpusu zaworu jest BEZPŁATNA, a następnie sprawdzą inne problemy. Podsumowując, w przypadku jakichkolwiek problemów ze skrzynią biegów, zabierz go do salonu lub autoryzowanego warsztatu Subaru, Bonus, miej w pełni załadowanego Outbacka z 2023 roku ze wszystkimi dzwonkami i gwizdkami za darmo podczas inspekcji i napraw. Świetna prezentacja sprzedaży!
Hej mgallagher465, mam Outbacka z 2013 roku z przebiegiem 107 000 km. Kupiłem go od znajomego. Czy trudno było uzyskać serwis w ramach gwarancji jako drugi właściciel?

Hey mgallagher465, I have a 2013 Outback with 107,000 on it. I bought it from a friend. Was it difficult to get the service done under warranty as a second owner?
Nie ma możliwości, abyś otrzymał gwarancję na 2013 rok, chyba że został zbudowany w październiku-grudniu. SOA dobrze mnie potraktowało, 60 dni po gwarancji, ale tylko 92 tys. mil. Zapłacili za części, co stanowiło około 2/3 całkowitego kosztu.

21 - 40 of 60 Posts