Subaru Outback Forums banner

Różnica między Legacy, OB i Forester

9.5K views 14 replies 9 participants last post by  The_Lizard  
#1 ·
Wiem, że to może brzmieć jak głupie pytanie na tym forum, ale jakie są główne różnice między Legacy, OB i Forester? Widziałem pewne starsze modele z odznaką "Outback Legacy", więc nie jestem pewien, czy istnieją duże różnice, czy tylko rozmiar.

Dzięki

#2 ·
Zasadniczo istnieje platforma Legacy i platforma Impreza. Następnie opracowali model Outback z wersji kombi Legacy, a Forester jako małą wersję SUV Imprezy - i wyprodukowali również wersję kombi, którą oznaczyli jako Outback Sport.

Następnie wprowadzili wersję Outback sedana Legacy i wersję Baja modelu Outback.

Tymczasem w Indiach można kupić model Forester oznaczony jako Chevy, a SAAB sprzedaje "nowe" kombi, które jest kombi wrx z przednim panelem SAAB.

#4 ·
Czy ktoś wie - czy nowe Outbacks i Legacies nadal mają tę samą strukturę? Dokładnie, kiedy powiększyli OB, czy zrobili to samo z wersjami sedan i Baja platformy?

Nadal żałuję, że nie oferują mocnej wersji OB, bardziej w stylu "sedan delivery" typu kombi bez tylnych okien kwartalnych.

#5 ·
O ile wiem i powiedziano mi to przez sprzedawcę Subaru, Legacy Wagon i Outback mają dokładnie takie same wymiary zewnętrzne i wewnętrzne nadwozia. Oczywiście Outback jest wyższy.. Hej, zawsze możesz założyć zasłony na tylne szyby, aby nadać samochodowi bardziej domowy wygląd... Właściwie moi mama i tata mieli kombi, kiedy byłem dzieckiem, które zawsze miało zasłony z tyłu..:eek:

#9 ·
The_Lizard said:

O mój Boże, możemy zmonopolizować rynek karawanów terenowych!

(A może raczej "koroner" rynku...)
LOL, bardzo zabawne! :D Może Subaru powinno zostać poinformowane o nowej możliwości biznesowej ;) Niestandardowe zasłony do tylnych bocznych okien w kolorach pasujących do nadwozia samochodu (a może ciężarówki?), a dla bardziej sportowych modeli Outback mogłyby być zasłony z logo 555 Rally :D

#11 ·
The_Lizard said:
Zasadniczo istnieje platforma Legacy i platforma Impreza. Następnie opracowali Outback z wersji kombi Legacy, a Forestera jako małą wersję SUV Imprezy - i zrobili również wersję kombi, którą oznaczają jako Outback Sport.
Chwila... Forester jest zbudowany na platformie Imprezy?? Myślę, że sprawdzenie specyfikacji może mnie zaskoczyć, ale zawsze wydawał się wystarczająco unikalny (i większy niż Impreza), że myślałem, że Forester to osobna linia. Więc wszystkie oferty Subaru sprowadzają się do 2 platform? Cholera, to wydajne :)

Subie Newbie,
-Peter

#13 ·
No cóż, zdębiałem - Impreza i Forester mają dokładnie taki sam rozstaw osi... nieco inny rozstaw kół (szerszy w Foresterze z szerszymi oponami), ale wiesz, że mają dokładnie te same silniki i skrzynie biegów, masy własne różnią się o 25 funtów, oceny EPA są identyczne... a zbiorniki paliwa mają dokładnie ten sam rozmiar.

Oszałamiają mnie od czasu, gdy pojawił się Forester - i chciałbym myśleć, że wiem coś o samochodach!

-Peter
(były pracownik Ford Motor Co)

#15 ·
Nie jestem zaskoczony, że ich specyfikacje mechaniczne byłyby tak podobne, ale jestem zaskoczony, że wagi są tak bliskie. Spodziewałbym się, że kanciasta karoseria Forestera doda co najmniej 100 funtów.

Nadal uważam, że miałoby to wpływ na dynamiczne wyważenie samochodu, przesuwając środek ciężkości w górę i do tyłu.