Subaru Outback Forums banner
21 - 40 of 2,945 Posts
to są dokładnie te felgi, które sprawdzałem na Tirerack jako zamienniki dla OB. Cieszę się, że widzę je na zdjęciach, zanim się na nie zdecyduję i wyglądają niesamowicie!
Dzięki! Mam nadzieję, że również Ci się spodobają.

Wygląda dobrze Biesty! Podoba mi się wybór OEM, według Tirerack BBS SR to jedyna felga BBS dla Outback Premium 2015 (obrobiona kosztuje 980 $). BBS jest najlepszy, będąc dostawcą 2015 STI. Ile zapłaciłeś za ponowne zamontowanie opon OEM Bridgestone i TPMS na nowych felgach?

Kiedy mój Premium przyjdzie w przyszłym miesiącu, mogę wybrać twoje felgi (BBS SR) w połączeniu z Goodyear Assurance CS TripleTred (600 $) za łączną kwotę 1600 $. Michelin Pilot Sport A/S3 byłby moim najlepszym wyborem opon, ale nie mają rozmiaru 225/65R17.
Przeszedłem przez Tire Rack i poszedłem do Big O, po czym zostałem polecony jako instalator lub jakkolwiek się to nazywa. Całkowity koszt instalacji wyniósł 167,93 $.

To brzmi jak świetne połączenie.

Czy ktoś wie, czy koło z WRX 2015 będzie pasować do Outback 2.5i base 2015 ze stalowymi felgami? A jeśli tak, to jaki rozmiar opony powinienem wybrać, chcąc założyć nieco szerszą oponę niż standardowa i oponę terenową. Moje standardowe opony to 225/65/17. Z góry dziękuję.

Znajdź kogoś z podstawowym modelem 2.5i, a prawdopodobnie ucieszy się z twoich odpadów, jeśli cena będzie odpowiednia.
To dobry pomysł. Właśnie sprawdziłem na subaruonlineparts.com i nowe standardowe koła dla 2.5i Premium są sprzedawane za 155,96 USD za sztukę.

tomtom74 - dziękuję za zamieszczenie tego linku.

Mam nadzieję dostać nowe felgi do mojego modelu podstawowego z 2015 roku, kiedy nadejdzie. Miałem nadzieję, że będę mógł po prostu założyć fabryczne opony, więc szukam felg 17x7.

To są te, na które mam nadzieję - https://www.canadawheels.ca/Fast-Wheels-EUROPA-wheel-17-inch-Flat-Black-5X100-114.3-4878

Powinny pasować, prawda?

Dzięki za wszelkie uwagi :)

Glenn

Wypróbuj tę stronę internetową

Custom rims, wheel tire packages for your ride - RIMSnTIRES.com

Użyłem tych specyfikacji,
OB - 17X7 55mm
STI - 17X8 53MM
Opona 225/65r17 na obu kołach
Pokazało mi to, Prześwit zawieszenia: 100% wolny (zostawia jeszcze więcej miejsca niż OEM)

Dzięki TomTOm74.

Problem tutaj w Kanadzie to brak opcji dla kół w rozsądnym przedziale cenowym. Podoba mi się sposób, w jaki wyglądają te. Może uda mi się znaleźć podobne bez podwójnego wzoru.

Więc skąd mam wiedzieć, jaki rozmiar pierścieni centrujących potrzebuję? Zasadniczo wypełniają one lukę między fabrycznym a nowym rozmiarem otworu koła? Czy to prawda?

Dzięki!

Jeśli pytasz tylko o dopasowanie, to tak, będzie pasować, ale unikałbym kół z podwójnym rozstawem śrub. To tylko moje zdanie. I nic nie wiem o "Fast Wheels", więc nie mogę powiedzieć, czy dobre czy złe, ale upewnij się, że wydasz kilka dodatkowych dolarów i kup pierścienie centrujące, chyba że koło ma ten sam rozmiar otworu, ale raczej nie.

Cześć TomTom74,

Naprawdę podobają mi się te czarne TSW. Jeśli uda mi się znaleźć je w Kanadzie w podobnej cenie, na pewno bym się na to zdecydował.

Czy więc mówisz, że standardowe opony o szerokości 7 cali będą pasować do felg o szerokości 8 cali? Nie miałem pojęcia, że można tak zrobić. Czy wpływa to na osiągi kół?

Dzięki wielkie!

Glenn

Jeśli podoba Ci się ten styl, to co myślisz o tych?

Felgi aluminiowe Tremblant firmy TSW
lub
Felgi aluminiowe Valencia firmy TSW

Nie jestem tu, żeby Ci coś sprzedawać, ale patrząc tylko na cenę wybranego przez Ciebie koła, koło TSW może być lepszym wyborem za te pieniądze.

Jeśli chcesz zachować standardowe opony, które mają rozmiar 225/65R17, możesz przejść na opony o szerokości do 8" bez efektu rozciągnięcia. Te TSW są dostarczane z rozmiarem 17X8, 5-114.3 z przesunięciem 40 mm i będzie w porządku.

Centrowanie na piaście jest o wiele lepsze niż centrowanie na śrubach. Pierścienie centrujące na piaście to zestaw 4 sztuk za mniej niż 15 USD.

Myślę, że standardowy rozmiar otworu wynosi 56,1. Możesz zadzwonić do Subaru i zweryfikować te informacje, mogę się mylić.

Mam nadzieję, że to pomogło.

Więc ... standardowe opony o szerokości 7 cali będą pasować do felg o szerokości 8 cali? Nie miałem pojęcia, że można to zrobić. Czy wpływa to na osiągi kół?
Możesz użyć specyfikacji technicznych opon zamieszczonych na stronie internetowej, takiej jak TireRack.com, aby określić dopuszczalne szerokości felg dla danej opony. Dwie specyfikacje, na które należy zwrócić uwagę, to "Zmierzona szerokość felgi" i "Zakres szerokości felgi". "Zmierzona szerokość felgi" to "standardowa" (tj. zalecana przez producenta opony) szerokość felgi dla danej opony; wszystkie inne specyfikacje opon są oparte na oponie zamontowanej na feldze o tej szerokości. "Zakres szerokości felgi" to zakres dopuszczalnych szerokości felg, dla których oczekuje się, że opona będzie działać (i zużywać się) normalnie. Spodziewaj się obniżonej wydajności i krótszej żywotności opony (oba głównie z powodu zniekształcenia powierzchni styku), jeśli wyjdziesz poza opublikowany "Zakres szerokości felgi".

Na przykład, dla typowej opony 225/65R17 (jak w 2015 Outback):

Zmierzona szerokość felgi = 6,5 cala
Zakres szerokości felgi = 6,0 do 8,0 cali
2015 OEM Subaru Outback szerokość felgi = 7,0 cali

Więc właśnie dostałem nowe koła i pomyślałem, że się podzielę. Drugi wątek z rozmiarem kół był trafiony w punkt z nowym rozstawem śrub, a te koła BBS SR 17x7,5 5x114,3 48mm offset 21,8 funtów pasują bez problemu.
Wygląda więc na to, że pomyliłem się co do specyfikacji kół BBS SR. Kupiłem je przez telefon od Tire Rack, zanim załadowali koła pasujące do Outbacka 15. Wygląda na to, że ważą 22,7 funtów i mają przesunięcie 42 mm. Tak czy inaczej, samochód prowadzi się łatwiej i wygląda o wiele lepiej niż fabryczne koła. Wydaje się, że pasują prosto do nadkola, co podoba mi się bardziej niż fabryczne koła.Oto zdjęcie z mojej jazdy z Tahoe do Palm Desert. Uzyskałem 33,5 mpg przy około 70 mph przez całą drogę. Nie mogę się doczekać, aż się dotrze.

Cześć TomTom74,

Naprawdę podobają mi się te czarne TSW. Jeśli uda mi się je znaleźć w Kanadzie w podobnej cenie, na pewno bym się na nie zdecydował.

Czy mówisz, że standardowe opony o szerokości 7 cali będą pasować do felg o szerokości 8 cali? Nie miałem pojęcia, że można tak zrobić. Czy wpływa to na osiągi kół?

Dzięki wielkie!

Glenn
Możesz rzucić okiem na 1010tires.com... szukam tu kół i opon zimowych... kanadyjska strona internetowa, więc nie musisz się martwić o cło ani nic w tym stylu... i mają TSW...

Jeszcze z nimi nie współpracowałem, ale warto sprawdzić...

Jason

Koła Biesty byłyby moim wyborem, aby zastąpić brzydkie 17-calowe koła Premium. Koła 18x8 BBS SR Anthracite w połączeniu z oponami Limited OEM w rozmiarze 225/60/R18 Continental PureContact, plus podatki, TPMS, wysyłka, cały pakiet kosztowałby około 2000 $ oprócz 28 000 $, które płacę za Premium.

http://www.bbs-usa.com/road-wheels-detail.cfm?CLID=89&WF=4

Dziś anulowałem moją VON na 2015 2.5i Premium EyeSight (28 000 $) i zamiast tego zamówiłem 2015 2.5i Limited EyeSight (31 500 $). Różnica wynosi w przybliżeniu 3500 $, ale zachowam 18-calowe koła, bezkluczykowy start, dostęp za pomocą kodu PIN, fotele z pamięcią, szyberdach, nawigację, a dźwięk HK jest prawdopodobnie wart w dłuższej perspektywie. Nie wydałem na 3.6R, który kosztowałby około 34 000 $, a wolę silnik turbo FA20 z Forestera XT.

Nowy TPMS jest tylko wtedy, gdy przechodzisz na 18", tak? Widziałem na Tirerack, że są one wymienione za 215 lub 245 dolarów w zależności od wykończenia. Chciałbym zobaczyć je na Niebieskim, nie jestem pewien jak by to wyglądało, bezpieczniejszym wyborem byłby wygląd srebrny obrabiany maszynowo. Tak czy inaczej, inwestycja około 1000 dolarów. Myślę, że warto, ponieważ felgi Premium są najbardziej nieestetycznymi kołami, jakie widziałem od dłuższego czasu.

Koło potrzebuje czujnika TPMS, jeśli jest nowe. Lub użyj starego koła, w takim przypadku będziesz musiał kupić zestaw naprawczy, aby przenieść je na nowe koło. Dodatkowy koszt.

Wydajność czy estetyka?

Witajcie,

Niedawno dostałem swojego pierwszego Outbacka, 2015 2.5 Premium. Nie byłem pewien, czy to właściwe miejsce do zamieszczenia tego posta, ale pomyślałem, że może to przynieść długoterminową wartość, więc nie będę zakładał nowego wątku.

Czy zmieniasz koła wyłącznie ze względów estetycznych, czy też ma to jakiś wpływ na osiągi?

Czytałem post Beisty'ego o tym, że pojazd jest "szybszy" przy starcie i zatrzymaniu, mimo że traci tylko około 2 funtów na koło. Czy naprawdę mogę oczekiwać poprawy osiągów z lżejszym kołem? Czy ktoś ma już jakieś realne dane dotyczące zużycia paliwa?

Jaka jest rozsądna cena za zdjęcie fabrycznych opon z fabrycznych felg i zamontowanie ich na nowym zestawie felg (z upewnieniem się, że TPMS nadal działa)?

Glenn

21 - 40 of 2,945 Posts